MARKTEN BRADERIEËN - Vakantiehuisje op de Veluwe

ideen
vakantiewoningen
vakantieappartementen
vakantiewoningen Nunspeet
heerlijkhuisje
Ga naar de inhoud

MARKTEN BRADERIEËN


Vakantiehuisje op de Veluwe
Wekom in vakantiehuisje op de Veluwe in Nunspeet

Telefoon huisje op de veluwe
Emailadres Vakantiehuis op de Veluwe
0226-312485
Markten omgeving Nunspeet op de Veluwe

Weekmarkt in Nunspeet

De warenmarkt in Nunspeet vindt elke donderdag plaats van 8.30 uur tot 12.30 uur, voornamelijk op De Markt bij het gemeentehuis.
Het is een zeer grote, gevarieerde markt bestaande uit ca. 80 kramen. In 2015 was de markt in de race voor de titel ‘beste grote markt van Nederland’.

Zaterdag Kraampjes rondom het Marktplein in Nunspeet

Op zaterdag staan er,  de gehele dag en tot 17 uur, gedeeltelijk langs het marktplein in Nunspeet een aantal marktkraampjes. Vaak zijn dit uistallingen van de winkels in de straten, maar ook andere zelfstandigen bieden hier hun waren aan.

Eibertjesdag

 
Traditioneel is deze folkloredag op de vrijdag na Hemelvaartsdag het begin van het nieuwe toeristenseizoen.
 
De oorsprong van deze markt ligt bij Eibertje, die leefde omstreeks 1850 in Vierhouten. Zij liep elke week naar Nunspeet om daar eieren te verkopen. De wandeling kan nog steeds worden gemaakt via het ‘Eibertjespad’ dwars door de bossen tussen Nunspeet en Vierhouten.
 
Op Eibertjesdag komen zo’n 30 klederdrachtgroepen uit alle windstreken naar het dorp, bij elkaar ongeveer 300 personen in dracht. Elk jaar komen duizenden mensen om te genieten van de folklore, de strookjesmutsen, apenbuisjes, bloementuintjes en ga zo maar door.
 
Geniet daarnaast van een gezellige braderie, demonstraties van oude ambachten en oldtimers.
 
 
Gedurende de hele dag zijn er op het podium shows waarbij bijzonderheden over de dracht worden verteld
 
Aan het einde van de dag treden de dansgroepen gezamenlijk op (marktplein) en mag het publiek ook meedoen!

Zomermarkt

In hartje zomer vindt de zomermarkt plaats: duizenden bezoekers snuffelen er rond op zoek naar koopjes. Vooral toeristen weten de markt – in het centrum van Nunspeet – te vinden.

Kerstmarkt

In december wordt traditioneel de Kerstmarkt georganiseerd. Tijdens deze dag staan er van 11.00 tot 21.00 uur vele gezellig verlichte kramen in het hart van Nunspeet.
Uiteraard kunt u hier prima terecht voor de inwendige mens bij een de vele kramen met oliebollen, poffertjes, chocolademelk en glühwein. Maar ook  olijven, tapas, churros, noten en zuidvruchten behoren tot het aanbod.
Uiteraard ontbreekt het traditionele kerstassortiment niet.

Top 3 markten elders op de Veluwe

Veluwse markt in Beekbergen
Dit folkloristische evenement heeft landelijke bekendheid en trekt duizenden bezoekers.
Elke donderdagsvond in juli en augustus worden van 18.00 tot 21.15 uur diverse oude ambachten gedemonstreerd, zoals wol spinnen, klompen maken, bijenkorven vlechten, stoelen matten en touwslaan.
Ook kunt u diverse streekgerechten proeven. Daarnaast kunt u op het podium optredens meemaken van diverse gezelschappen.
Locatie: rondom de Hervormde Kerk op de Kerk-allee, Papenberg en Dorpsstraat.
Oud Veluwse Markt in Barneveld.
Al bijna 50 jaar lang is Barneveld zes donderdagen in juli en augustus de plek om heen te gaan. Hier bruist het dan van de zomerse activiteiten.
Oude ambachten, een gezellige kindervlooienmarkt, een scala aan stands, torenklimmen, een  authentieke Barneveldse broodmaaltijd, boerenveilingen en heel veel muziek en dans.
Zomerbraderie in Epe
De zomerbraderie in Epe – iedere vrijdagavond van 17.00 tot 21.00 uur van begin juli tot half augustus- is een gezellige en goedbezochte braderie met een uitgebreid en zeer divers assortiment aan verkoopwaar, diverse terrasjes en mogelijkheden om een lekker hapje te eten.

Boerenmarkt in Hierden

De boerenmarkt in Hierden  (op zaterdag v.a. 11.00 uur, begin juli) is een gezellige braderie met oude ambachten in het centrum van Hierden aan de oude Zuiderzeestraatweg.

Kofferbakmarkt Apeldoorn

Het fenomeen ‘kofferbakmarkt’ is overgewaaid uit Engeland. De verkoop van tweedehands spullen vindt plaats vanuit de kofferbak van de verkopers (en een kleine ruimte naast de auto). Tijdens de markt proberen zo’n 250 particulieren hun spullen aan de man te brengen. Er komen tot wel 10.000 bezoekers per keer!
Waar: kanaal Zuid in Apeldoorn
Wanneer: iedere zaterdag in juli en augustus.

Winterfair Staverden

Misschien ligt er sneeuw, misschien vriest het. Dat hebben we helaas niet in de hand. Maar dat het weer iets bijzonders wordt, dat is wel haast zeker. Alleen al het decor met kasteel, koetshuis en de prachtige kasteeltuinen zorgt voor een echt winters sfeertje.
Het aanbod
De winterfair zal u verrassen met een keur aan ambachtelijke stands, giftshops en proeverijen. Op culinair gebied maakt de prijswinnende Brasserie haar opwachting met een heerlijke huisgemaakte soep, sandwiches, warme gerechten en oliebollen.
In het Kasteel, op het kasteelplein en in het Koetshuis presenteren lokale en regionale detaillisten een assortiment van brocanterie, curiosa, antiek, inrichting, beauty, mode en lifestyle. Met ongeveer vijftig stands in het stadshart Staverden bent u verzekerd van een bijzondere fair-beleving.
Terug naar de inhoud